Sarah Nordström

STILRÅDGIVNING

Basgarderoben kan tyckas enkel att få till i teorin, men kan vara betydligt svårare att rama in i praktiken. Just därför presenterar Sturegallerian nu sin nya stilrådgivare Sarah Nordström, som arbetat som stylist i över två decennier, för att hjälpa sina kunder att bygga såväl sin basgarderob som sin personliga stil.

Hej Sarah, hur kommer stilrådgivningen att fungera?

– Målet är att förenkla vardagen och ge en självförtroendeboost,med rätt kläder du känner dig trygg i utstrålar du självsäkerhet. Dessutom får kunderna både kunskap och verktyg för att enkelt hitta rätt kläder. Vi går igenom hela garderoben – vad som ska behållas, vad som bör lämnas till återbruk och vilka kläder som eventuellt krävs för att komplettera garderoben. Vi ser också över vilka silhuetter och färger som passar bäst och tar fram de kombinationer som passar just deras stil, kopplat till Sturegallerians butiker.

Vad är det som gör Sturegallerian unik, i stilväg?

– Här finns en stor bredd av butiker som gör att du kan skapa en hel garderob, både för dam och herr, och det gör mitt arbete enkelt. Det finns fantastiska kostymer till männen, trend hos Zara, spännande kombinationer stilmässigt hos Massimo Dutti och vinterjackor i hög kvalité som håller för både höstpromenader och vinteräventyr. Stans snyggaste skor, för att inte tala om fina underkläder hos Intimissimi och träningskläder hos Björn Borg. Här finns allt som krävs för en bra basgarderob som håller för veckans sju dagar – och du hittar den på en lagom stor yta i form av Sturegallerian.

Hur ska du tänka när du bygger din basgarderob?

– Hållbart mode handlar om att ta rätt beslut. Det handlar främst om att inte stressa in i en butik efter jobbet för att köpa ett nytt plagg till konferensen. Det är felköpen som tär på vår miljö, inte plaggen vi älskar och trivs i. Så gå tillbaka till grunden. Fokusera på basen och nyckelplaggen som lyfter just dig. När basen är på plats är det också lättare att kasta in något kul som till exempel en färgaccent.

DEN PERFEKTA BASGARDEROBEN

1 . Ett par jeans – som passar just dig!

2 . Ett par kostymbyxor med bra passform.

3 . En vit skjorta som funkar lika bra på måndagen som på fredagens AW.

4 . En stickad tröja, gärna i kashmir. Om vi bara köper en har vi råd att lägga lite mer pengar.

5 . En klänning som lyfter dig, dina färger och din kroppstyp och som får dig känna dig vacker.

Stilrådgivningen bokas enkelt via boka direkt och finns tillgänglig på torsdagar mellan kl. 12-19. Stilrådgivningen hittar du i gången vid Sturebadet, mittemot nagelsalongen Nail Democracy.